← Industriële dienstverlening

Hulp bij calamiteiten

Een mangatdeksel vergeten te sluiten, een gebarsten slang op een schip of een overgelopen tank in een tankenpark? Met de vacuümwagen of -set heeft Van der Kooy de klus zo geklaard.

Een mangatdeksel vergeten te sluiten, een losgeraakte slang op een schip of een overgelopen tank in een tankerpark? Met haar vacuümwagen of -set heeft Van der Kooy een dergelijke klus zo geklaard.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo komt het voor dat een vrachtwagenchauffeur vergeet om een mangatdeksel dicht te maken, met als gevolg dat de vrachtwagen een heel oliespoor achterlaat als deze wegrijdt. Of wat te denken van een losgeraakte hydrauliekslang op een schip of vloeistoffen in tanks op tankerparken die tijdens het verwarmen het kookpunt bereiken en als gevolg daarvan overlopen. In dergelijke situaties kan Van der Kooy hulp bieden ter plaatse met haar gespecialiseerde, mobiele vacuümapparatuur.

Tankerparken

In tankerparken zijn tanks vaak gevuld met producten als palmolie, kokosolie of een tropische olie als ‘seabutter’. Om dergelijke producten enigszins vloeibaar te houden hebben deze tanks in de regel een temperatuur van circa 55 °C. Indien deze producten echter moeten worden verpompt of verladen dan moet zo’n tank, waarin al snel een miljoen liter vloeistof zit, worden opgewarmd. De tijd die hiervoor nodig is verschilt per product, omdat dit sterk afhankelijk is van onder andere de samenstelling van de vetzuren en de weersomstandigheden. De tanks staan immers altijd buiten opgesteld.

Opwarming

Het opwarmen van een grote tank duurt al snel zo’n dag of twee. Dit geschiedt met behulp van stoom van 160 tot 170 °C, die onder hoge druk in de spiraalverwarming van de tank wordt gespoten die zich een halve meter boven de bodem van de tank bevindt. Als plantaardige of dierlijke vetten tijdens het opwarmen het kookpunt bereiken en overlopen dan is dat bodemvervuilend en dient dat zo snel mogelijk te worden opgeruimd. Voor dergelijke, ongewenste situaties heeft Van der Kooy een vacuümwagen en een containerwagen met een mobiele vacuümset in haar vloot.

Vacuümwagen

De vacuümwagen is een vrachtwagen met een inhoud van 30 m3, die voorzien is van een vacuümpomp. Door met deze pomp een vacuüm te creëren fungeert deze installatie als een soort ‘stofzuiger’ en kunnen diverse soorten vloeistoffen moeiteloos worden opgezogen. Van dikke vloeistoffen zoals uitzaksels van ruwe olie tot waterige vloeistoffen. De mobiele vacuümset die op de containerwagen staat werkt nagenoeg op identieke wijze, alleen kan deze unit op kleinere plekken worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een hoge drukreiniger.

Schepen

Bij lekkages aan boord van schepen legt Van der Kooy eerst schermen om de gelekte vloeistof heen en daarna kan het water met behulp van de mobiele vacuümset worden afgeroomd.

Ten slotte

Voor noodsituaties als hierboven beschreven staat het ervaren team van Van der Kooy 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar.

UITGELICHTE PROJECTEN

Tolling voor derden

Tolling voor derden

In opdracht van derden reinigt Van der Kooy oliën en vetzuren door water, vuil en zware metalen eruit te halen en brengt deze daarna weer op de gewenste specificatie.
Hulp bij calamiteiten

Hulp bij calamiteiten

Een mangatdeksel vergeten te sluiten, een gebarsten slang op een schip of een overgelopen tank in een tankenpark? Met de vacuümwagen of -set heeft Van der Kooy de klus zo geklaard.
Opwaarderen producten naar juiste specificaties

Opwaarderen producten naar juiste specificaties

Van der Kooy brengt ingekochte bij-, rest- en afvalproducten van raffinaderijen van plantaardige zaden en dierlijke vetten, alsmede bijproducten van de oleochemische industrie op specificatie, voorafgaand aan de verkoop.

DIRECT CONTACT

Sebastian Exenberger

Mede-eigenaar en manager in- en verkoop