← Terug naar de homepagina

Oliën en vetten

Inkoop oliën en vetten voor recycling, verkoop bio-olie en grondstoffen voor biodiesel en biogas.

Diensten en producten

Aanvullende diensten

Inkoop

Verkoop

Tankreiniging

Tolling voor derden

Calamiteiten

Diensten en producten

Inkoop

Verkoop

Aanvullende diensten

Tankreiniging

Tolling voor derden

Calamiteiten

Waarom kiezen voor ons

N

Goede kwaliteit

Alle binnenkomende producten werkt Van der Kooy op tot de gewenste kwaliteitsnorm. Na bewerking worden de producten opgeslagen in 1 van de 100 opslagtanks op eigen terrein.

N

Eigen laboratorium

Na bemonstering volgens de ISO 5555-methode, wordt elke binnenkomende lading in het eigen laboratorium geanalyseerd op de van te voren overeengekomen parameters. Contramonsters kunnen worden geleverd.

N

Gecertificeerd

Van der Kooy produceert duurzame, kwalitatief hoogwaardige RedCert gecertificeerde bio-olie in eigen huis. In Nederland wordt dit geleverd volgens de BRL-K21010 en in het buitenland wordt een ‘Proof of sustainability’ bijgevoegd.

Onze certificaten

Onze bio-olie wordt toegepast voor de opwekking van groene stroom of warmte voor warmtenetten in diverse landen.

PROOF OF SUSTAINABILITY

Veelgestelde vragen oliën en vetten

Hoe vaak komen jullie bleekaarde of olieresten ophalen?

We komen op afroep, of zo vaak als nodig is. Als we zien dat er een extra rit nodig is, bijvoorbeeld als er tijdelijk meer bleekaarde in de bakken gestort wordt of als de containers bijna vol zijn, komen we nog een keer. Dezelfde dag nog, als het even kan.

Hoe weet ik of mijn vergunning toereikend is om bio-olie te gaan gebruiken?

Vraag het ons! Van der Kooy heeft veel ervaring op het gebied van milieuvergunningen. We weten precies welke vergunningen u nodig hebt en kunnen u dus goed adviseren hoe u de bio-olie bedrijfszeker kunt gebruiken. Onze bio-olie voldoet aan strenge milieueisen en heeft geringe emissiewaarden.

Zijn er aanpassingen nodig in mijn installatie als ik bio-olie wil gaan gebruiken?

Dat ligt eraan. Sommige installaties zijn meteen geschikt om bio-olie in te gebruiken. U kunt bio-olie vaak combineren met gas. Als er aanpassingen nodig zijn, adviseren we u daar graag over. Soms kunnen we ze zelfs direct voor u (laten) uitvoeren.

Hebben jullie altijd voldoende voorraad?

Ja, bio-olie is altijd direct uit voorraad leverbaar.

Wat is de prijs van bio-olie?

De prijs van bio-olie varieert en is gerelateerd aan de markt. Het is ook afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid die u afneemt, van de soort olie en de afstand tot uw vestiging.

Kan ik zelf komen laden?

Natuurlijk! Dat kan in  onze vestiging in Oosterhout.

Wij hebben niet zoveel restproducten. Hebben jullie ook kleine containers?

We stellen kleine containers beschikbaar van 150 tot 1000 liter. Andere volumes verwerken we ook. Maak een afspraak om te bespreken welke container, containertank of opvangbak bij uw productieproces past.

UITGELICHTE PROJECTEN

Opwaarderen producten naar juiste specificaties

Opwaarderen producten naar juiste specificaties

Van der Kooy brengt ingekochte bij-, rest- en afvalproducten van raffinaderijen van plantaardige zaden en dierlijke vetten, alsmede bijproducten van de oleochemische industrie op specificatie, voorafgaand aan de verkoop.
Olie-analyses binnen 2 uur gereed

Olie-analyses binnen 2 uur gereed

Laboratorium Van der Kooy: Dagelijks analyseert Van der Kooy in eigen laboratorium ruim 90 tot 100 oliemonsters. Al deze analyses worden in de regel binnen 2 uur uitgevoerd.

DIRECT CONTACT

Sebastian Exenberger

Mede-eigenaar en manager in- en verkoop