← Nieuws overzicht

Management buy-out van der Kooy bv

PRIMEUR Volledige management buy-out Van der Kooy BV. Van der Kooy op eigen kracht verder. Oosterhout 16 maart 2023: Vandaag heeft Annette van der Kooy, CEO van Van der Kooy BV haar aandelen in Van der Kooy BV overgedragen aan twee leden van haar managementteam, te weten Sebastian Exenberger en Benno Ruiterman en aan groothandel in energie en […]
Gepubliceerd op: 17 March 2023

PRIMEUR

Volledige management buy-out Van der Kooy BV. Van der Kooy op eigen kracht verder.

Oosterhout 16 maart 2023: Vandaag heeft Annette van der Kooy, CEO van Van der Kooy BV haar aandelen in Van der Kooy BV overgedragen aan twee leden van haar managementteam, te weten Sebastian Exenberger en Benno Ruiterman en aan groothandel in energie en smeermiddelen Den Hartog uit Groot Ammers.

Benno Ruiterman is reeds 25 jaar werkzaam bij Van der Kooy BV en doorgegroeid naar Manager Operations en Sebastian Exenberger werkt sinds 8 jaar bij de organisatie in de functie van Commercieel Manager. Beide heren maken al 5 jaar deel uit van het Managementteam van Van der Kooy BV.

Van der Kooy BV is al 65 jaar een begrip in de wereld van oliën en vetten en stoomketel-verhuur en industriële dienstverlening. Den Hartog heeft een aanzienlijke positie in de markt voor hernieuwbare brandstoffen en een leidende positie in de smeermiddelen-branche in Nederland. Met het instappen in Van der Kooy zet Den Hartog een volgende stap in de transitie van fossiel naar niet-fossiel. Een ontwikkeling die deel uitmaakt van de vergroenings- en diversificatie-strategie van deze onderneming.

In 2004 kreeg Annette van der Kooy de dagelijkse leiding over het familiebedrijf Van der Kooy. Als eerste vrouwelijke directeur in deze sector bouwt zij, samen met haar partner Pol de Jong Hoofd Techniek & Innovatie en een team van gemotiveerde collega’s in de jaren daarna de onderneming uit tot een uiterst succesvol internationaal opererend concern dat zich toelegt op de in- en verkoop en recycling van plantaardige en dierlijke oliën en vetten en de productie van tweede generatie biobrandstoffen. Daarnaast legt van der Kooy zich toe op tankreiniging, verhuur van mobiele stoomketels en bieden ze 24/7 hulp in geval van calamiteiten. Annette van der Kooy en Pol de Jong dragen het stokje van de nog steeds groeiende organisatie nu over aan een jongere generatie van buitenaf, omdat er geen opvolging is vanuit de familiaire kring. Annette van der Kooy, legt uit: “Ik ben zeer verheugd over het feit dat ik dit  mooie bedrijf na al die jaren mag overdragen aan mijn zeer ervaren collega’s die het klappen van de zweep in onze markt kennen. Doordat onze familienaam ‘Van der Kooy’ behouden blijft en er geen wijzigingen in de personele bezetting zullen worden  doorgevoerd, blijft het familiegevoel voor ons zeker bestaan en zullen wij, als oud-directieleden, dan ook nog geruime tijd als adviseurs aan de organisatie verbonden blijven.

Na meer dan 25 jaar dagelijks actief te zijn geweest in deze wereld is het voor mij helder dat investeren in verdere verduurzaming beslist zal leiden tot verdere expansie van deze prachtige en unieke organisatie. Alle duurzame relaties (klanten en stakeholders) die wij de afgelopen jaren met zorg hebben opgebouwd worden in de nieuwe setting dan ook gecontinueerd, evenals ons motto ‘We doen het met elkaar’”. Van der Kooy BV beschikt momenteel over een tankerpark met opslagtanks/procestanks die gezamenlijk een inhoud hebben van 25.000 m3 aan het Wilhelminakanaal en een externe opslag voor 6.000 m3 (gelegen aan diepzeewater). Ook beschikt van der Kooy over een goed geoutilleerd eigen laboratorium voor het analyseren van alle binnenkomende en uitgaande olie- en vetachtige stromen.

Recent nieuws

Vacature Allround lasser

Vacature Allround lasser

Vacature Allround monteur

Vacature Allround monteur

Kerst- en nieuwjaarsgroet

Kerst- en nieuwjaarsgroet

De service maakt het verschil

De service maakt het verschil