Stoomketelverhuur tuinbouw

vdkooy-icon-tuinbouwGrondstomen of uw substraat en fust virusvrij. Gezonde planten groeien beter in schone grond.

Gestoomde, ontsmette grond stimuleert de groei en verbetert de kwaliteit van de teelt

Gezonde planten uit een gezonde grond. Maak daarom voor een nieuwe teelt uw tuinbouwgrond of substraat vrij van ongedierte, ziekte- en plantenkiemen door middel van grondstomen. De stoomketel en bijbehorende apparatuur die u nodig hebt, levert en installeert Van der Kooy. En als u dat wilt, hebben we ook ervaren mensen die helpen de werkzaamheden uit te voeren.

Uw gebruikte substraat weer hergebruiken of uw fust virus- of bacteriënvrij

U kunt uw substraat weer opnieuw gebruiken wanneer de substraatpotten volgens ons protocol gestoomd zijn. Hetzelfde geldt voor uw kratten, aardbeibakken of ander fust. Door het toepassen van stoomtechniek hebben virussen en bacteriën veel minder vat op uw volgende teelt.

Materialen passend voor uw opdracht

Van der Kooy levert alle materialen die nodig zijn om uw grond, substraat of plantpotten klaar te stomen voor de volgende teelt:
• goedgekeurde ketels van uiteenlopende capaciteit
• geïsoleerde stoomleidingen
• stoomzeilen
• kettingen
• stoomdekens
• KIWA gecertificeerde bio-olie

Laat Van der Kooy het totale proces van A tot Z regelen; Zo hebt u er geen omkijken meer naar.

Stoomtijden berekenen

De tijd die nodig is om uw grond te stomen, is afhankelijk van allerlei factoren. U kunt een raming maken door gebruik te maken van onze REKENTOOL GRONDSTOMEN.

Van der Kooy adviseert u graag wat de kosten zijn om uw grond bacterie- en kiemvrij te maken.

Standaardtarieven

Geen verrassingen: onze prijzen per vierkante meter en prijzen voor de arbeidsuren zijn standaardtarieven. Het enige wat varieert zijn de brandstofprijzen. Daarvoor gelden dagtarieven.

Duurzaam stomen

Biologische telers moeten voldoen aan speciale eisen van hun afnemers. Van der Kooy heeft een aantal stoomketels die draaien op bio-olie. Een duurzaam en biologisch alternatief.

Brandstoffen

Van der Kooy heeft stoomketels die op aardgas werken, maar ook ketels die draaien op dieselolie of vloeibare biobrandstof. Is uw gascontract niet toereikend?  Riskeer geen boete en kies ervoor om deze bio-olie door ons te laten leveren.

Stoomketel voor de tuinbouw huren?

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel ons vrijblijvend op 088 3694240.
    Overige diensten stoomketels