← Mobiele stoomketels

Gegarandeerde levering op het juiste tijdstip van gekeurde stoomketels

Een gerenommeerde raffinaderij huurt stoomketels bij Van der Kooy BV voor shutdowns of voor het tijdelijk leveren van stoom bij het reinigen van hun installaties.

Voor elke shutdown huurt deze raffinaderij volledig gekeurde stoomketels bij Van der Kooy. Deze huurketels bieden ook uitkomst bij het tussentijds reinigen van installaties of bij het tussentijds uitvoeren van klussen van een paar dagen.

Omdat er na het kraken van de verschillende fracties bij olieraffinaderijen residuen achterblijven in de diverse installaties, dienen deze regelmatig grondig te worden gereinigd en wordt eenmaal per 4 jaar een shutdown uitgevoerd die enkele weken duurt. Zowel voor de tussentijdse reinigingsoperaties, waarbij installaties onder hoge druk moeten worden schoongespoten met water van 160 tot 180° C, als voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden bij shutdowns worden al jaren met succes stoomketels van Van der Kooy ingezet.

Criteria

Zeker voor de shutdowns worden zo’n 2 tot 3 jaar van tevoren al contracten opgesteld en plaatsingsschema’s vervaardigd. Op deze laatstgenoemde schema’s is onder andere te zien waar welke ketel komt te staan en met welke capaciteit. Om ervoor te zorgen dat zo’n shutdown planningstechnisch probleemloos verloopt, is het essentieel bij dit soort trajecten dat alle te leveren apparatuur (inclusief de slangen) tijdig wordt gekeurd, wordt geleverd, aangesloten en inbedrijf wordt gesteld door vakmensen van Van der Kooy op het afgesproken tijdstip en dat op locatie nogmaals een laatste keuring wordt uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat alle alarmen werken. Deze laatstgenoemde keuring wordt in opdracht van Van der Kooy uitgevoerd door een ‘notified body’ als het Stoomwezen of LRQA. Van der Kooy beschikt voor het uitvoeren van bovengenoemde werkzaamheden over een team van specialisten, die allen VCA+- en ATEX-gecertificeerd zijn.

Storing

Doet zich onverhoopt na alle gedegen voorbereidingen toch nog een storing voor dan zijn de servicemensen van Van der Kooy 24/7 bereikbaar. Als een storing op afstand niet kan worden verholpen, dan gaat één van de servicemedewerkers met een goed geoutilleerde servicebus op weg om op locatie het probleem te verhelpen.

DIRECT CONTACT

John van der Velden

Operations stoomketelverhuur

  • Verhuur mobiele stoomketels in binnen- en buitenland
  • Installatie en technische staat van de verhuurvloot
  • Contactpersoon klanten en leveranciers