Nieuws

HET MEEST RECENTE NIEUWS VAN DER KOOY

Vacature International Trader Sustainable Biofuels

 

De uitdaging:

Als International Trader Biofuels ben je dagelijks bezig om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Zowel binnen ons bestaande netwerk, als ook via nieuwe contacten, ga je op zoek naar rest- en bijproducten voor de Europese biofuel industrie.

 

Wat kan je van ons verwachten:

Als International Trader Biofuels zullen wij jou wegwijs maken in de wereld van de biobrandstoffen, wat sinds 1958 ons vakgebied is.

Je zult een intern opleidingstraject doorlopen waarmee je alle specifieke kennis zult ontwikkelen om jouw talenten in onze duurzame branche toe te passen. Je krijgt persoonlijke begeleiding, training en coaching op maat.

 • Een uitstekend salaris
 • Een bonussysteem op basis van persoonlijk- en groepsresultaat
 • Auto van de zaak
 • Telefoon en laptop van de zaak
 • Vrijheid in je werk én samenwerking binnen je team. Je combineert werken op locatie in Oosterhout-NB met veelvuldige klantbezoeken zowel binnen als buiten Europa.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat verwachten wij van jou:

 • Minimaal 3 jaar ervaring als Trader of in een sales functie (internationale ervaring is een pré)
 • HBO werk- en denkniveau
 • Je spreekt uitstekend Nederlands en Engels. Meer talen is een pré
 • Je bent internationaal georiënteerd
 • Je hebt een ondernemend karakter en beschikt over goede sociale vaardigheden om relaties te onderhouden

Wie is Van der Kooy:

Van der Kooy Pijnacker BV is een familie bedrijf dat sinds 1958 actief is in de Biofuels industrie. Onze core business is het opwerken en schoonmaken van rest- en bijproducten welke van binnen en van buiten Europa worden aangevoerd. Op onze locatie in Oosterhout-NB hebben wij een geavanceerde fabriek met 25.000MT opslag en tanks voor de verwerking. De afzet markt is hoofdzakelijk binnen de Europese biodiesel industrie. Wij werken uitsluitend met 2e generatie Europees gecertificeerde feedstocks!

 

Vragen?

Neem contact op met Sebastian Exenberger of Barend van Kooten (tel: 088 369 4240).

 

Solliciteren?

Stuur je CV met motivatie naar vacature@vdkooy.nl

Management buy-out van der Kooy bv

PRIMEUR

Volledige management buy-out Van der Kooy BV. Van der Kooy op eigen kracht verder.

Oosterhout 16 maart 2023: Vandaag heeft Annette van der Kooy, CEO van Van der Kooy BV haar aandelen in Van der Kooy BV overgedragen aan twee leden van haar managementteam, te weten Sebastian Exenberger en Benno Ruiterman en aan groothandel in energie en smeermiddelen Den Hartog uit Groot Ammers.

 

Benno Ruiterman is reeds 25 jaar werkzaam bij Van der Kooy BV en doorgegroeid naar Manager Operations en Sebastian Exenberger werkt sinds 8 jaar bij de organisatie in de functie van Commercieel Manager. Beide heren maken al 5 jaar deel uit van het Managementteam van Van der Kooy BV.

 

Van der Kooy BV is al 65 jaar een begrip in de wereld van oliën en vetten en stoomketel-verhuur en industriële dienstverlening. Den Hartog heeft een aanzienlijke positie in de markt voor hernieuwbare brandstoffen en een leidende positie in de smeermiddelen-branche in Nederland. Met het instappen in Van der Kooy zet Den Hartog een volgende stap in de transitie van fossiel naar niet-fossiel. Een ontwikkeling die deel uitmaakt van de vergroenings- en diversificatie-strategie van deze onderneming.

 

In 2004 kreeg Annette van der Kooy de dagelijkse leiding over het familiebedrijf Van der Kooy. Als eerste vrouwelijke directeur in deze sector bouwt zij, samen met haar partner Pol de Jong Hoofd Techniek & Innovatie en een team van gemotiveerde collega’s in de jaren daarna de onderneming uit tot een uiterst succesvol internationaal opererend concern dat zich toelegt op de in- en verkoop en recycling van plantaardige en dierlijke oliën en vetten en de productie van tweede generatie biobrandstoffen. Daarnaast legt van der Kooy zich toe op tankreiniging, verhuur van mobiele stoomketels en bieden ze 24/7 hulp in geval van calamiteiten. Annette van der Kooy en Pol de Jong dragen het stokje van de nog steeds groeiende organisatie nu over aan een jongere generatie van buitenaf, omdat er geen opvolging is vanuit de familiaire kring. Annette van der Kooy, legt uit: “Ik ben zeer verheugd over het feit dat ik dit  mooie bedrijf na al die jaren mag overdragen aan mijn zeer ervaren collega’s die het klappen van de zweep in onze markt kennen. Doordat onze familienaam ‘Van der Kooy’ behouden blijft en er geen wijzigingen in de personele bezetting zullen worden  doorgevoerd, blijft het familiegevoel voor ons zeker bestaan en zullen wij, als oud-directieleden, dan ook nog geruime tijd als adviseurs aan de organisatie verbonden blijven.

 

Na meer dan 25 jaar dagelijks actief te zijn geweest in deze wereld is het voor mij helder dat investeren in verdere verduurzaming beslist zal leiden tot verdere expansie van deze prachtige en unieke organisatie. Alle duurzame relaties (klanten en stakeholders) die wij de afgelopen jaren met zorg hebben opgebouwd worden in de nieuwe setting dan ook gecontinueerd, evenals ons motto ‘We doen het met elkaar’”. Van der Kooy BV beschikt momenteel over een tankerpark met opslagtanks/procestanks die gezamenlijk een inhoud hebben van 25.000 m3 aan het Wilhelminakanaal en een externe opslag voor 6.000 m3 (gelegen aan diepzeewater). Ook beschikt van der Kooy over een goed geoutilleerd eigen laboratorium voor het analyseren van alle binnenkomende en uitgaande olie- en vetachtige stromen.

Meer informatie

Van der Kooy BV,  annette@vdkooy.nl, www.vdkooy.nl

Trots op ons laboratorium

Wij zijn blij dat we ons laboratorium hebben uitgebreid, wij kunnen nu onze variatie aan producten analyseren op de scheiding van olie, water en vuil, maar ook op as. Plus kunnen wij op een snelle manier FFA bepalen.Maar ook een joodgetal of een zwavel percentage. Ook het meten van stikstof is met de huidige NoX problematiek niet meer weg te denken. Voor ons te leveren vergistingsmateriaal is een meting op zware metalen noodzaak.

Nederland onaantrekkelijk voor investeerders door grillig klimaatbeleid

Energiebedrijven zijn huiverig om te investeren in Nederland vanwege wispelturig klimaatbeleid. Hierdoor loopt Nederland het risico de klimaatdoelen niet te halen. Zo waarschuwt de CEO van RWE Generation, Roger Miesen. RWE is het op één na grootste energiebedrijf van Duitsland en bezit in Nederland meerdere windparken en kolen- en gascentrales.

13-07-2020 12:24 | DOOR: TEUN SCHRÖDER

Miesen deed zijn uitspraken in het FD. Een van de redenen voor de waarschuwing is de recente discussie rond de verbranding van biomassa. Het kabinet ligt onder druk om subsidies hiervoor af te bouwen. Ook overhandigde de Sociaal-Economische Raad (SER) onlangs een rapport aan staatssecretaris Van Veldhoven waarin de duurzaamheidseisen voor biomassa worden aangescherpt. Daarmee lijkt het beleid voor biomassa te veranderen. Dat wisselende beleid maakt Duitse investeringen onzeker.

Lees ook: SER over biomassa: “De vraag is niet óf, maar waar, wanneer, hoeveel en hoe lang”

Veranderend Klimaatakkoord

RWE bouwt op dit moment twee kolencentrales in Nederland om tot biomassacentrales. “We hebben een contract om biomassa bij te stoken in de twee kolencentrales tot 2027 en dat zouden we na 2027 willen uitbreiden”, verklaart Miesen in het FD. Door het debat komen de afspraken over biomassa in het Klimaatakkoord op losse schroeven te staan. “We willen graag investeren in Nederland, maar we zullen op deze manier veel voorzichtiger worden in de toekomst”, zegt Miesen.

PBL niet onafhankelijk

Het energiebedrijf is van mening dat het kabinet besluiten neemt op basis van gedraaide sentimenten in de samenleving, in plaats van naar de feiten te kijken. Ook haalt RWE uit naar het Planbureau voor Leefomgeving (PBL) door te zeggen dat rapporten voor publicatie meermaals worden gescreend door ambtenaren en ministeries. Miesen trekt de onafhankelijkheid van het PBL in twijfel.

Lees ook: RWE: ‘Zonder biomassa gaan we de klimaatdoelen niet halen’

Geen nieuw windpark

Op het moment bezit RWE elf windparken in Nederland, waarvan er zeven worden gebruikt en vier in aanbouw zijn. Dit voorjaar deed RWE niet mee met een tender voor de aanleg van nog een windpark voor de kust van Noord-Holland. Dit kwam doordat het kabinet een advies negeerde om de financiering voor grote windparken op zee te veranderen. Het Zweedse Vattenfall zag om dezelfde reden af van een investering.

Lees ook: PBL brengt rapport uit: biomassa onvermijdelijk voor duurzame transitie

Nootella team roeit 100 km voor het goede doel

“Wij zijn Bernice, Dominique, Dagmar, Jet en Céline. Wij zijn studentes aan de TU Delft en lid bij roeivereniging Proteus-Eretes. We roeien samen in de ploeg ‘Nootella’ en op 22 mei gaan wij 100 kilometer roeien en hiermee willen wij geld inzamelen voor Stichting ALS op de weg.

Sinds vorig jaar zit Sabrina, de moeder van een van onze roeiers, door ALS in een elektrische rolstoel. Dan heb je ook een rolstoelauto nodig, maar deze zijn ontzettend duur. Gelukkig stelt Stichting ALS op de weg rolstoelauto’s en andere hulpmiddelen beschikbaar die niet vergoed worden, maar wel het leven een stuk makkelijker maken. Wij zijn hier ontzettend blij mee en willen dan ook geld voor ze inzamelen, zodat ze nog meer mensen kunnen helpen!”

Kijk even op onderstaande link:

https://zuid-holland.alsacties.nl/team/nootella 

https://zuid-holland.alsacties.nl/actie/bernice-van-der-kooij

Support stoomketel vdKooy cleanen kades Rotterdam

Vorig jaar heeft na een aanvaring van een stookolietanker in de haven van Rotterdam een grote stookolie spill plaats gevonden. De kades zijn nog steeds besmeurd met stookolie en diverse bedrijven hebben proeven gedaan om de keien stookolievrij te krijgen. Nu is het de beurt aan bedrijf The Big Smile dat samen met support van één van onze stoomketels deze dagen ook hun uitvinding kunnen tonen.Dat zou een leuke klus kunnen worden.